Sâmbure de suflet

relaxare minte si corp inainte de nunta

8 practici incredibil de simple pentru relaxarea corpului și a minții din confortul casei

relaxare minte si corp inaintea nuntii

Stresul este acea stare care ne provoacă încordare și ne face să nu mai vedem lucrurile clar. În același timp ne generează și dorința de a căuta cele mai bune și simple metode pentru a ne relaxa. Uite aici 8 idei simple pe care le poți pune în practică chiar acum.

Fie că este vorba despre agitația zilnică, tensiunea de la muncă sau stresul dinaintea nuntii, disconfortul creat de stres, ne oprește să simțim bucuriile pe care altă dată reușeam să le simțim constant. În același timp, soluțiile par a se îndepărta tot mai tare de noi, în aceste momente de tensiune iar răbdarea ne este la cote minime. Așadar ce este de făcut pentru a scăpa de stresul care intervine în viața de zi cu zi, în planificarea nunții și nu numai?

Posibil ca unele dintre aceste tehnici să îți fie cunoscute. Sau din contră, nu te-ai fi gândit că anumite metode din cele de mai jos ar avea vreo legătură cu relaxarea minții și a corpului. Ei bine, vezi care sunt cele 8 tehnici pentru relaxare testate și care funcționează foarte bine.

1. Privește cerul. Fii recunoscătoare.

Da, în contextul în care zi de zi alergăm, pentru a face față rapidității cu care lumea se mișcă în jurul nostru și pentru a bifa cât mai multe lucruri de pe lista nunții, de cele mai multe ori uităm să ne oprim să privim cerul, să ne bucurăm de lucruri simple, mărunte, care altădată ne umpleau sufletele de bucurie. Atunci când simți că nu mai poți, oprește-te. Vei fi mireasă! Oprește-te pentru câteva clipe, privește cerul și tot ceea ce ai deja și fii recunoascătoare. Acest lucru îți va aduce mulțumire și mândria că tu ai parte deja, de atât de multe lucruri frumoase. În plus multe momente minunate urmează să vină în viața ta.

2. Citeste.

Înainte de a sări peste acest pas și a-ți spune că tu nu ai timp suficient pentru acest lucru, că și așa ai o grămadă de alte lucruri importante de organizat pentru nunta ta, află că lectura se foloseste inclusiv în terapie sub denumirea de biblioterapie. Pe lângă faptul că îți dezvoltă creativitatea, inteligența și te ajută să găsești soluții mult mai rapid, aceasta are un rol benefic și relaxant pentru mintea ta. După o zi plină în care gândurile tale nu-și dădeau rând în mintea ta, o sesiune de lectură, fie că este proză, fie poezie, îți va schimba direcția acestora, ajutându-te să te destresezi. În același timp te vei dezvolta ca persoană sau vei putea afla lucruri interesante care te vor ajuta în anumite situații ale vieții.

Vei găsi cărți pe diferite subiecte și chiar pentru a afla cum să combați stresul nunții sau cum să faci față provocărilor ulterioare. Încearcă timp de câteva zile această terapie și apoi decide dacă merită sau nu să acorzi timp din cele 24 de ore ale unei zile, pentru citit.

3. Scrie.

Știu, pare ciudat. Ai să-ți spui că tu nu ești o scriitoare și că nu te pricepi la cuvinte. Plus de asta, ce legătură are scrisul cu relaxarea? Nu trebuie să scrii pentru cineva, în mod deosebit sau să folosești cuvinte elevate. Nu trebuie să ai o poveste de spus sau versuri de creat. Pur și simplu scrie ce-ți trece în acel moment de tensiune prin minte. Este suficient să scrii pentru tine sau pentru cei cărora, de exemplu nu le poți spune ceea ce ai de zis. Scrie exact cum vorbești și scrie exact ce simți. Această tehnică se practică în terapie iar efectul ei este acela de destindere și de ușurare.

4. Mănâncă ce-ți place ție cel mai mult.

Noi femeile, de cele mai multe ori, nu ne permitem să mâncăm orice sau oricât. În special atunci când ești o viitoare mireasă, situația devine și mai dramatică. Iar lipsa anumitor alimente din viața noastră poate afecta în mod negativ starea noastră de spirit, chiar dacă, în cantități mari, nu sunt benefice pentru sănătate. Pe lângă asta, se spune că noi, suntem cel mai asupru judecător al propriei noastre persoane. Așadar, uneori permite-ți să faci o aroganță pentru tine. Permite-ți să mănânci o ciocolată, indiferent de oră sau orice alt lucru pentru care de obicei, poate faci eforturi mari să te abții. Găsește-ți un loc și un moment liniștit și savurează acel ceva care îți place cel mai mult.

5. Fă-ți planuri de viitor.

În momentele în care suntem prinși în capacana zilei de astăzi, uităm să vedem în perspectivă, chiar dacă aceasta arată excelent. Fă o pauză și creează-ți și alte planuri decât cele care țin de organizarea nunții în sine. Planuri frumoase, care te vor binedispune și-ți vor aduce o stare de bine, instant. Relaxează-te și imaginează-ți. Iar pe lângă asta vei primi și un bonus din partea Universului. Acestea se vor împlini întocmai, dacă vei crede în ele.

6. Ascultă muzică sau conținut de relaxare.

Pe lângă bine cunoscutele beneficii ale muzicii asupra creierului s-a demonstrat că acesta are numeroase efecte și asupra sistemului imunitar și insomniilor. Găsești muzică de relaxare peste tot, în mediul online, pe care o poți asculta înainte de culcare sau în momentele în care vrei să-ți eliberezi mintea de stresul nunții. Ascultă muzică cu efecte din natură, care îți vor crea acea stare de bine și inclusiv cărți sau poezii recitate atunci când te simți prea obosită ca să citești. Și melodiile antrenante sunt recomandate pentru că te vor motiva sau te vor face să dansezi, iar dansul este o altă metodă utilă și distractivă de a scăpa de tensiunile dinaintea nunții.

7. Aromaterapia.

Încă din Egiptul și China Antică această practică era folosită în special în timpul îmbăierii pentru relaxarea corpului. Ulterior s-au descoperit multe alte beneficii ale uleiurilor esențiale asupra sănătății și relaxarea minții. Așa că nu ezita să pregătești momente în timpul băilor sau pur și simplu în casa ta, cu miros de lavandă sau citrice care îți vor revigora mintea și trupul. Vezi aici mai multe despre beneficiile uleiurilor esențiale.

8. Crede în tine.

Primul lucru atunci când vine vorba de stres este faptul că încrederea în potențialul tău nu este la maxim. În momentul în care reușești să crezi că ești capabilă să depășești orice obstacol, atunci stresul va dispărea iar relaxarea și pacea interioară vor reveni în viața ta. Am scris în cartea ”În curând mireasă” despre forța intuiției tale în organizarea nunții și a puterii tale interioare, chiar și după ziua evenimentului tău. Crede că poți, iar stresul va pleaca de la sine.

Alte 2 practici pe care le poți încerca pentru a te relaxa sunt meditația și exercițiile yoga. Acestea însă implică mai mult efort din partea ta și o cunoaștere în prealabil a modalitățiilor în care se pot practica corect. Bineînțeles că beneficiile pe care acestea le au asupra vieții sunt nenumărate și de lungă durată.

Cam acestea ar fi cele 8 practici super simple pe care le putem folosi pentru combatearea stresului. Dacă mai știi și alte metode practice despre cum să ne relaxăm în momentele tensionate, te invit să le menționezi mai jos, ca să aflăm cu toții despre ele. Deja îți mulțumim pentru contribuție.

Dintre cele 8 care ți se pare cea mai frumoasă și mai practică?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *