Sâmbure de suflet

8 trucuri pentru confortul tău și al bebelușului tău. Inspirație pentru mireasa însărcinată.

Ce este mai frumos decât o femeie care va deveni soție și mamă? Nici o altă imagine nu se compară cu această imagine plină de emoție, de bucurie și creație. O nouă familie care ia naștere pe de-a-ntregul chiar în ziua nunții. Uite aici 8 trucuri de care să ții cont dacă vei fi o mireasă graviduță.

Pe parcursul călătoriei până la nuntă sau chiar în ziua evenimentului tău pe lângă stresul nunții se mai adaugă și hormonii sarcinii. În plus, de acum nu mai ești doar o viitoare mireasă ci și o viitoare mămică. Așadar, ca să îți fie cât mai simplu, am ales câteva lucruri de care să ții cont în alegerile pe care le vei face, pentru confortul tău și al bebelușului tău.

1. Alege totul cu grija unei mame. Înainte de a alege rochia și pantofii doar din prisma aspectului, gândește-te de 2 ori. Comoditatea acestora ar trebui să fie primul criteriu după care să te ghidezi. Știu, vei fi mireasă și vrei să fii specială însă vei fi o mireasă însărcinată, care va trece prin extrem de multe stări în ziua nunții, așa că, un pantof incomod sau o rochiță în care nu te simți confortabil, ar fi ultimele lucruri de care vei avea nevoie. Oricum vei fi frumoasă.

2. Încearcă să-ți păstrezi calmul. Atunci când ești o viitoare mămică este foarte clar că hormonii se vor juca nu doar cu corpul tău ci și cu mintea ta, făcându-te să experimentezi multiple și diverse trăiri. Dacă mai punem la socoteală și adrenalina și emoțiile din ziua evenimentului tău, un val de plâns după unul de râs și iar unul de plâns și apoi unul de râs, lucruri normale în sarcină, deja vei experimenta extrem de multe stări într-o singură zi. Așadar încearcă să-ți păstrezi calmul și echilibrul interior, relaxează-te, ține aproape persoanele pe care te poți baza și în care ai încredere și zâmbește. Bebelușul tău va zâmbi și el.

3. Ce este prea mult strică. Organizarea nunții nu face parte dintre acele lucruri foarte simple pe care le ai de făcut, cu atât mai mult atunci când ești o mireasă graviduță. Dacă simți că ai anumite momente în care cedezi, oprește-te și schimbă direcția gândurilor tale. Gândește-te la bebelușul care va veni în viața voastră. Acest sentiment îți va umple sufletul de liniște și bucurie. Poți începe să cauți decoruri sau lucruri frumoase pentru camera lui. Spre exemplu, lângă pătuțul micuțului tău montează covorașe cu spumă sau covorașe interactive care vor avea un rol benefic în creșterea lui. Dacă ești o viitoare mămică creativă, confecționează-i chiar tu câteva lucrușoare de design interior. Este o modalitate simplă de a te detașa de stres sau de lucrurile care simți că te copleșesc.

4. Crează-i un viitor bebelușului tău. Un alt lucru pe care îl poți face pentru a-ți distrage mintea este să plănuiești de acum un viitor de succes pentru puiul tău. Dezvoltă-i creativitatea și inteligența, făcându-i cunoștiință cu lectura, încă din primele lui zile de viață. Există numeroase cărți pentru nou-născuți, incredibil de frumoase și practice, cu sunete și pagini tactile care îl vor forma în adultul cu care te vei mândri mai târziu. Așteaptă-l cu surprize frumoase și urează-i ”bun venit” într-un mod inteligent.

5. Evadează într-o lume magică. Un truc foarte simplu pentru a ține departe stresul nunții atunci când ești o viitoare mireasă și mămică este acela de a intra în lumea magică a copiilor prin vraja jucăriilor sau prin povești încă de când cel mic este în pântecele tău. Accesorizează camera copilașului tău cu jucării colorate și educative pentru a crește și a se dezvolta în timpul petrecut împreună, într-un mod distractiv. Inclusiv, noi, ca adulți iubim jucăriile, nu-i așa? Pentru că ele îți oferă stare de bine, de bucurie, de copilărie, pe care o transmiți mai departe micuțului tău. Așadar, profită de acest lucru pentru a scăpa de stresul nunții iar ca bonus vei primi o cameră deja pregătită pentru puiul tău și o lume mai frumoasă.

6. Nu face eforturi supranaturale. Ziua nunții va fi una lungă și cu multe încercări chiar și pentru o femeie care nu este însărcinată. Dacă sarcina ta va fi în ultima perioadă în ziua evenimentului, atunci efortul de a sta foarte mult în picioare sau de a urca scări foarte înalte, poate fi unul prea mare pentru tine și bebelușul tău. Gândește-te la toate aspectele atunci când îți alegi locația unde se va desfășura evenimentul sau biserica unde va avea loc cununia religioasă. Acestea trebuie să fie locații cu scări cât mai puține sau podiumuri cât mai joase. De asemenea nu uita de dansul mirilor. Încearcă să alegi mișcări simple care nu implică extrem de mult efort.

7. Ia apă și o gustare cu tine. De acum va trebui să te gândești la faptul că ți se va face foame sau sete mult mai des decât înainte. Astfel că o sticlă cu apă, în special dacă nunta ta va avea loc vara, va fi foarte bine venită. De asemenea un baton de cereale sau o ciocolată mică pot păcăli foamea care se va ține scai de tine de când vei pleca de acasă până vei ajunge să mănânci din meniul ales pentru ziua nunții tale.

8. Luna de miere, relaxare nu maraton. Dacă ești o fire energică și îți plac aventurile atunci când este vorba despre concedii, alege de această dată o locație în care să te relaxezi cât mai mult și nu să faci un maraton al vizitelor sau al plimbărilor prea lungi prin soare. Ideea este să te bucuri împreună cu soțul și bebelușul tău de prima vacanță în 3, din plin. Ai grijă de tine, de puiul tău drag și de soțul tău.

Bucură-te de clipele frumoase și unice de pe parcursul călătoriei tale până când vei deveni soție și mamă. Nu uita de faptul că liniștea, confortul și echilibrul sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont în noua ta familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *