Sâmbure de suflet

Cum alegem rochia de mireasă în funcție de zodie?

Cum alegem rochia de mireasă în funcție de zodie?

Rochia de mireasă și zodia ta

Primul și cel mai tentant lucru la care te vei gândi după ce ai fost cerută în căsătorie, după ce ai confirmat că îți dorești să devii mireasă și apoi soție, nu este salonul de evenimente, florile, coronița sau machiajul ci, evident rochia de mireasă.

Pentru că ai nenumărate posibilități, atât în magazinele fizice cât și în cele online, decizia de a-ți alege rochia potrivită de mireasă, pare cu mult mai grea. Poate că deja ai formată o imagine asupra rochiei de mireasă pe care  o vei purta la nuntă sau poate că, din contră încă nu știi ce să alegi, având în vedere diversitatea modelelor și culorilor.

Așadar, înainte de a începe căutările poți face o mică ”cercetare” în ce te privește pe tine, ca femeie, ca personalitate, caracter, formă corporală sau chiar zodie. Toate acestea îți vor ușura procesul de a găsi aleasa perfectă din toate punctele de vedere.

Și pentru că alegerea rochiei de mireasă se poate face inclusiv din punct de vedere astrologic, mai jos poți regăsi ce anume ți se potrivește, în funcție de zodia în care ești născută. Zodia îți definește acele trăsături specifice perioadei în care tu te-ai născut, așadar cu siguranță ai te regăsești în această modalitate de alegere a rochiei de mireasă.

Interviu cu Astrologul Mihela Totir despre rochia de mireasă și zodii

Pentru a evidenția cât mai corect și concret acest lucru, am invitat o specialistă în acest domeniu, mai precis Astrologul Mihaela Totir, care ne-a vorbit exact despre ce preferă fiecare zodie în parte în materie de rochii de mireasă. Puteți urmări atât zodia voastră cât și ascendentul pentru că ambele elemente se vor potrivi. Aceste elemente se vor referi atât la ce ne bucură și ne împlinește ca persoană dar și impresia pe care dorim să o creăm în afara noastră, celorlalți.

Tipuri de rochii și zodiile

Înainte de a vorbi despre zodii și rochia de mireasă vă reamintesc cele mai cunoscute tipuri de rochii de mirese: rochia de mireasă prințesă, rochia de mireasă A sau A-line, rochia de mireasă sirenă, rochia de mireasă Empire sau Regal, portul popular sau rochia de mireasă inspirată din portul popular și bineînețeles rochiile de mireasă nonconformiste: rochia de mireasă scurtă, colorată, aurie, argintie sau chiar pantolni cu corset.

Toate aceste tipuri de rochii împreună cu trăsăturile lor și cu alte caracterisici după care te poți ghida în alegerea rochiei de mireasă găsești pe larg, descrise în cartea ” În curând mireasă

Astrologul Mihaela Totir, ne specifică faptul că nu doar zodia își spune cuvântul în alegerile noastre cât și vârsta la care devenim mirese. Aceste preferințe se pot schimba în funcție de maturitatea sau înțelepciunea noastră. Așadar și vârsta poate influiența nevoia noastră de a arăta complexitate sau simplitate prin rochia de mireasă sau de a fi autentice.

”Atunci când am acceptat invitația ta, Andreea, de a vorbi despre rochia de mireasă și preferințele ei în funcție de zodie, deja aveam în minte o poză cu mireasa fiecărei zodii și cam ce rochie și-ar dori fiecare zodie. Am făcut această analiză fără să răstorn cărțile din bibliotecă ci doar în funcție de ceea ce am întâlnit deja în experiența și practica mea cu oamenii, în special cu femeile.” – Astrologul Mihaela Totir – Saath.

Mireasa Berbec.

Nativa Berbec are nevoie/o să aleagă sau chiar i-ar prinde bine să aleagă o rochie în care să se poată mișca, în primul rând. O femeie berbec, trebuie să se miște foarte mult. Ea este mereu în acțiune, mereu intervine dacă, să spunem, că ceva nu merge conform planului ( de exemplu cineva din stuff nu s-a prezentat la timp sau s-a întâmplat ceva) iar dacă are 5 minute libere ea, cu siguranță va umple acel timp disponibil imediat. Deci trebuie să aibă o rochie care îi permită să fie în acțiune și din acest punct de vedere.  Și bineînțeles, să danseze pe toată perioada nunții.

Berbecul este și cel care inițiază și cel care îi mobilizează pe ceilalți deci dacă Mireasa Berbec lipsește de pe ring, pentru că rochia este prea grea, sau prea lungă și o calcă, sau că este incomodă și o strânge se va cunoaște ca atitudine în întreaga nuntă, întrucât îi va demotiva și pe invitați. Așadar Mireasa Berbec va alege mereu o rochie ușoară, comodă în care să se simtă liberă pentru a acționa. Chiar dacă este o zodie îndrăzneață, Mireasa Berbec va respecta în mare parte eticheta socială.

Notează tot ce simți, tot ce trăiești pe parcursul acestei călătorii în ”Jurnalul pentru suflet” care conține elemente de suport pentru o iubire de sine mai profundă, încredere, prosperitate și iubire.

Mireasa Taur.

Când vine vorba despre femeia Taur, primul lucru care ne vine în minte este feminitatea, este senzualitatea și formele. Pentru că Taurul este un semn guvernat de Venus și atunci ei au formele mult mai accentuate. Deci unei mirese Taur i se va potrivi o rochie în care nativa să se simtă bine, feminină, eventual cu un decolteu sau care să îi pună în evidență voluptatea este chiar bine venită. Dacă, să spunem că natura nu a fost atât de generoasă cu aspectul ei fizic, oricum va alege o rochie feminină și elegantă. 

Taurul este de asemenea un semn tradițional, așa că s-ar putea să opteze chiar și pentru rochia de mireasă cu motive tradiționale românești reinventate ori adaptate sau va merge chiar pe portul românesc tradițional. Mireasa Taur poate alege între rochia de mireasă prințesă sau sirenă, de asemenea, dar va fi cu siguranță o rochie care îi pună în evidență talia, frumusețea, gingășia sau chiar pielea, fiind un semn feminin, rochia va deveni un accesoriu pe această nativă.

Mireasa Gemeni.

Când vorbim despre Gemeni, vobim de foartă multă mișcare, de nevoia de mișcare, dans și de a vorbi mereu cu oamenii, de a-i întâmpina și de a crea conexiuni. Așadar Mireasa Gemeni ar trebui să aleagă o rochie care să îi permită ca această mișcare să se producă dar care în același timp să-și păstreze și eleganța. Poate fi chiar o rochie lungă, dar în care nativa să nu se simtă foarte încorsetată. Acesta este unul dintre criteriile importante de care trebuie să țină cont o mireasă Gemeni, în alegerea rochiei și chiar a încălțărilor.

Oricum, gemenii, de regulă au o siluetă destul de subțire, tocmai datorită acestor mișcări multiple și atunci rochia va fi destul de ușor de purtat de către nativă. Gemenii sunt de asemenea firi mereu vesele și jucăușe astfel că Miresei în zodia Gemeni i s-ar potrivi chiar și o rochiță mai adolescentină sau chiar hippie.

Mireasa Rac.

Aici vorbim de foarte multă emoție, intimitate, feminitate dar și de foartă multă grație. Rochia aleasă de Mireasa Rac va încapsula extrem de multă gingașie. Va fi ceva diafan, simplu dar ceva care să transmită mai departe toată gingășia și delicatețea acestei native. Poate chiar o croială simplă dar elegantă. Se poate accesoriza cu multe elemente dar în principiu rochia își va păstra simplitatea. Una dintre tipurile de rochii potrivite pentru Mireasa Rac ar fi stilul Emipire sau Regal dar care să conțină materiale fluide, matăsoase.

Mireasa Leu.

Atunci când vorbim despre Mireasa Leu, trebuie să îi acordăm o importantă deosebită, pentru că vorbim despre o apariție. Ea nu poate să apară oricum la nuntă pentru că toți nuntașii reprezintă un public, pentru ea. Îndrăznesc chiar să exgerez puțin spunând: ”cu sau fără mire, nunta se va ține oricum pentru că mireasa este vedeta, mirele fiind acel ”frumos accesoriu” care îi completează prezența, cel puțin în ziua nunții. Exagerare sau nu, Mireasa Leu va fi mereu în centrul atenției. Ea se simte foarte bine în aceasta postură și va transmite mai departe această energie și celorlalți prin orice lucru pe care îl va face, inclusiv prin rochia ei de mireasă.

Atitudinea de regal i se potrivește foarte bine, ea fiind regina nunții. Chiar și cadrul ales în care se va desfășura nunta va avea un decor la fel de regal, unul demn de apariția ei. Dacă se poate, în momentul în care ea va coborî din caleașca regală, să i se întindă un covor roșu, este iarăși potrivit și îi va pune în evidență, bineînțeles alegerile de până atunci. Nu ar trebui să lipsească din rochia ei elementele strălucitoare pentru că o mireasă din zodia Leu va transmite extrem de multă strălucire.

Mireasa Fecioară.

Nativa Fecioară își dorește să transmită eleganță prin simplitate. Eliminăm orice fel de opulență și reducem totul la ceva simplu, la ceva de care avem nevoie, la ceva care nu ”orbească” prin strălucire, la fel ca și cadrul nunții, care va fi ales în același ton cu rochia de mireasă. Ce ar face o Mireasă Fecioară să se simtă și mai bine atunci când își alege rochița ar fi să o poată refolosi, adică să nu fie doar pentru nuntă, fiind un carcater pragmatic. Nativa poate alege chiar o rochie închiriată sau va prefera să o dea mai departe cuiva.

Este foarte important pentru ea să știe ce resurse alocă, ce buget alocă pentru această rochie, iar dacă bugetul este mare, din punctul ei de vedere, să poată fi redirecționat sau reciclat, să spunem, pentru că Fecioara urăște să risipească ceva, să nu se refolosească. Dacă rochia ei nu va ajunge la o altă mireasă, cu siguranță o vă dărui unei domnișoare de onoare sau prietene dragi. Mireasa Fecioară poate că nu va dansa pe tot parcursul nunții însă cu siguranță nu va pleca de la nuntă până când toți nuntașii nu au plecat și ei.

Alege pachetul de suport perfect pentru călătoria ta către mireasa care îți dorești să devii.

Mireasa Balanță.

Aici, vorbim despre etichetă, despre protocol și cu siguranță Mireasa Balanța va face efortul să achiziționze și să aleagă acea rochie care corespunde etichetelor sociale ale comunității din care ea face parte. Mireasa Balanță este în trend cu moda, în general, alege ce se poartă și este important pentru ea să fie elegantă și să aibă o grație, un stil aparte. Balanța este cea care reușește să obțină combinația perfectă între accesorii, material, croială, absolut toate vor fi foarte bine armonizate în imaginea ei, încât ceilalți nu își vor da seama cât timp a alocat nativa pentru a găsi această combinție echilibrată. Atât de frumos va fi totul, că pare firesc și natural. Mireasa Balanță tinde spre echilibru și muncește mult pentru ca acest echilibru să se vadă.

Mireasa Scorpion.

La Scorpion vorbim despre foarte multă intensitate, despre foartă multă feminitate, despre dorința de a impresiona dar această dorință va fi ținută ascunsă. Așadar inclusiv rochia purtată de Mireasa Scorpion va avea această alură, în care ceilalți vor putea observa feminitatea nativei, dar nu o pot vedea pe toată. Rochia sirenă este foarte potrivită pentru Mireasa Scorpion, părându-i-se cea mai feminină dintre toate modelele existente. Deci criteriul după care se va ghida foarte mult în alegerea rochiei, va fi acela de a accentua feminitatea, fără să se vadă de fapt.

Mireasa Săgetător.

Este acea mireasă care nu va purta o rochie pe care o va găsi în toate cataloagele. Pentru că ei nu îi plac regulile și nici să se supună acestora. Ea vrea să facă lucrurile într-un mod diferit. Se poate chiar să își achiziționeze rochia din alte țări sau chiar să facă nuntă acolo. Rochia va trebui să îi permită să se poată mișca, fiind un semn foc, Mireasa Săgetător va avea acea pasiune care se va reflecta chiar și prin detaliile rochiei și totodată libertatea de mișcare. Pe nativă o vom găsi mereu în mijlocul oamenilor, socializând și vorbind cu nuntașii, dar care și dansează foarte mult, inspirându-i astfel pe ceilalți. Așadar nu are nevoie de corsete sau accesorii, croieli care să o incomodeze și să îi dezavantajeze imaginea. Va alege o rochie care o va avantaja indiferent de mișcările pe care le va face.

Mireasa Capricorn.

Aici vorbim despre foarte multă seriozitate, de pragmatism, de foarte multă distincție. Nativa își va alege rochia de mireasă în așa fel încât, primul lucru pe care îl vom vedea atunci când îi vom vedea rochia, va fi statutul ei. Pe ea, o interesează să transmită calitatea pe care o are ea, viața ei. Așadar la Mireasa Capricorn vorbim de calitate. Materialul se va vedea de departe că este unul de calitate, croiala, cei care au lucrat la rochia ei sau magazinul de unde o va achiziționa va fi unul de brand. Inclusiv accesoriile alese vor întregi o imagine perfectă. Ce nu o să ne putem da seama din imaginea miresei Capricorn va fi prețul pe care l-a plătit pentru această imagine perfectă.

Fiecare mic detaliu pe care îl va conține în imaginea ei ca mireasă are în spate, foartă multă atenție. Ea își va dori să transmită exact ceea ce este important pentru ea, adică calitatea și respectul. Va fi o prezență pendantă iar nunta pentru ea va fi un eveniment social, în care ea va fi un lider, un rol pe care îl ia foarte în serios. Deci să întârzii la o nuntă, unde mireasa este Capricorn, nu este cel mai bun lucru pe care îl poți face.

Alege să fii frumoasă și sănătoasă cu pachetul special creat pentru tine: ”Carte în curând mireasă” + ”Booklet de Nutriție”

Mireasa Vărsător.

Rochia de mireasă a nativei are toate șansele să fie neconvențională.  Aici putem găsi culori aparte, materiale diferite, poate chiar croieli ieșite din tipar, abordări diferite, pentru că Mireasa Vărsător nu vrea să fie ca toate celelalte mirese, ea vrea să se distingă din mulțime, ea vrea să se vadă și să fie diferită. Este o excentrică și își dorește să arate și celorlalți această îndrăzneală a ei, această alegere de a fi ea însăși. Aici vom găsi tot felul de culori în rochia de mireasă de la roz, verde, gri sau chiar negru, la rochii scurte sau cu modele nemaivăzute. Inclusiv nunta va avea anumite elemente ”șocante” încât cei care nu îi cunosc foarte bine pe miri se pot întreba dau au nimerit la nunta corectă sau nu. Așadar la Mireasa Vărsător va fi vorba despre autenticitate, originalitate, extravaganță, ceva aparte.  

Mireasa Pești.

La Pești vorbim de foartă multă sensibilitate, de emoție, gingășie, de ideea despre ceilalți. Putem citi în rochia acestei native, dorința ei ca toată lumea să fie bine. Sensibilitatea ei se va vedea în rochie, potrivindui-se materialele diafane, din voal poate chiar și o culoare diferită, de genul roz-pudrat sau anumite tente de roz. Oricum ceva reflexe de culoare pe care le putem regăsi în păr sau în accesorii. Eleganța este iarăși foarte importantă pentru Mireasa Pești. Orice accesoriu va reflecta acest lucru, inclusiv cum sunt cei apropiați ei, de la cum sunt îmbrăcați până la starea lor de bine. Dacă se poate, totul trebuie să fie unitar, într-un cadru în care fiecare să aibă un rol foarte bine determinat în nuntă prin ceea ce transmit ca imagine. Va fi o mireasă energică și are nevoie de libertatea de mișcare, putând să danseze chiar pe tot parcusul nunții.

În concluzie, rochia de mireasă va fi cu siguranță oglinda personală a ta și tot ceea ce ești sau ce vrei să transmiți. Toate aceste lucruri se vor observa în toate aspectele rochiei dar și în celelalte elemente ale nunții.

Astrolog Mihaela Totir – Saath

Pe Mihaela Totir o găsiți pe pagina de Facebook Saath.

Lasă-ne un comentariu mai jos cu zodia ta și cu rochia pe care ai avut-o sau ți-o dorești la nuntă și spune-ne dacă ți se potrivește ceea ce Mihaela a spus, referitor la rochia ta de mireasă.

Află și cum să îți alegi buchetul de mireasă în funcție de zodie din cartea ”În curând mireasă!„

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *